Over ons

Wat is de stadswerkplaats?

De Stadswerkplaats Zutphen is een open werkplaats waar we de mogelijkheid bieden om alleen of in samenwerking te maken en te repareren. De Stadswerkplaats staat ook ten dienste van ambachtelijke cursussen.

We zien in de samenleving een trend naar duurzaam gebruik van middelen en materialen en een groeiende belangstelling voor het zelf vervaardigen en repareren. De Stadswerkplaats Zutphen wil deze ontwikkeling ondersteunen met het accent op hergebruik, leren repareren en ambachtelijke en kunstzinnige cursussen.

De Stadswerkplaats wil bijdragen aan de profilering van Zutphen als Ambachtstad. We willen een inspiratiebron zijn voor creativiteit en meewerken aan de realisatie van nieuwe concepten en producten. We staan open voor iedereen, van beginner tot gevorderde, van amateur tot professional, van jong tot oud. We bieden een plek waar gemaakt en gerepareerd wordt, waar je creatieve ideeën kunt uitwerken en waar ervaren en enthousiaste vakmensen cursussen geven en kennis overdragen.

Wat bieden wij?

  • Een ambachtelijke Open Hout- en Metaal werkplaats op donderdag voor iedereen in Zutphen en omgeving die er aan de slag wil gaan met hout of metaalof een idee of plan wil laten uitvoeren
  • Een cursuscentrum voor houtbewerking
  • Een plek om ideeën om te zetten in producten (innovatie)
  • Een plek om te repareren
  • Een plek voor kennisoverdracht

Waar kan je ons vinden?

Op dit moment zitten wij midden in een verhuizing. Vanaf maart / april 2024 vind je ons op de Wijnhofstraat 1 in Zutphen. We zitten dan in het oude Kompaan-gebouw.