Categories
Algemeen

We gaan bijna van start

Goed nieuws. Sinds enkele weken zijn wij druk bezig op de Wijnhofstraat 1 (het oude Kompaan-gebouw), met de inrichting van onze – en jullie – nieuwe werkplaats. We hadden natuurlijk gehoopt veel eerder te kunnen beginnen, maar helaas is dat niet gelukt. De reden was een dispuut tussen de Gemeente en de Kompaan. Dit is nu gelukkig opgelost.

Ander goed nieuws is dat we op deze locatie een flink aantal jaren kunnen zitten en dus kunnen bouwen aan een nog betere Stadswerkplaats. De Gemeente verhuurt in het gebouw ook ruimtes aan kunstenaars, makers en ambachtslieden. Hiermee belooft de Wijnhofstraat 1 een bijzondere levendige plek te worden.

Wat betreft de werkplaats vorderen de werkzaamheden zeer snel. De grote machines, formaatzaag, vandiktebank en schaafbank, staan al op hun plek en zijn aangesloten op afzuiging en stroom. De kleinere machines krijgen de komende weken hun plek. Verder zijn we druk bezig de nodige compartimenten aan te brengen en de werkbanken voor de meubelcursus te plaatsen. De metaalhoek van de vorige locatie krijgt vanaf nu een eigen lokaal. Prettig is dat er al een lascabine aanwezig is. Hout en metaal lopen elkaar niet meer in de weg, en hebben voldoende mogelijkheden om nog uit te breiden met extra machines.

Ons streven is om medio oktober officieel open te gaan en ook open te blijven de komende jaren. In die periode gaan we ook de meubelcursussen weer opstarten.

Wij houden jullie op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *